Cum să îngrijești dinții și gingiile, ce poate fi folosit pe lângă periaj.

Du-te la conținut

Cum să îngrijești dinții și gingiile, ce poate fi folosit pe lângă periaj.

Magazine Calivita International
Publicat de Partener Calivita în Îngrijire personală · 11 Mai 2023
Tags: dințigingiiierburiuleiuri
Curățarea și dezinfecția regulată a cavității bucale reduce semnificativ apariția cariilor. Unele plante medicinale pot fi folosite pentru aceasta. Dinții sunt, de asemenea, întăriți printr-un aport adecvat de minerale și vitamine esențiale.

Ce ierburi și uleiuri susțin sănătatea dinților și a gingiilor.


Plantele cu proprietăți antiseptice și antiinflamatorii vor avea un efect benefic asupra dinților, gingivitei și a altor afecțiuni orale. Extractele și uleiurile esențiale din aceste plante medicinale sunt adăugate la pastele de dinți și apele de gură. Cu siguranță merită să folosiți produse care conțin ingrediente active naturale. Printre acestea se numără, de exemplu, pasta de dinți Organicare Fresh Lemon Herbal Toothpaste, o pastă de dinți care conține ierburi și aromă de lămâie, care are un efect revigorant și antiinflamator, precum și curăță delicat dinții și calmează gingiile inflamate. Cu utilizarea regulată, extractul de lichen islandez și citratul de zinc conținut în acesta vor ajuta la prevenirea formării plăcii și a tartrului.

Sănătatea gingiilor noastre este susținută de taninuri, care ajută la întărirea gingiilor. Taninurile se găsesc în cantități mari, de ex. în ceai și scoarță de stejar. Un decoct de scoarță de stejar este folosit pentru a clăti gâtul, precum și pentru a clăti gura. Pentru aceasta este potrivit și un decoct de salvie, al cărui ulei esențial și lactona salvină au și efect antibiotic.

Plante medicinale


Medicina populară folosește și infuzii de ierburi care au efect de vindecare pentru a trata cavitatea bucală. Acestea includ, de exemplu, șarveta, mușețelul (ambele ierburi conțin azulenă medicinală), canola și galbenele. Vindecarea mucoaselor este, de asemenea, accelerată de alantoină, care este conținută, printre altele, în consolă și miere. O infuzie din ambele ierburi poate fi folosită ca gargară în cazul inflamațiilor greu de vindecat ale cavității bucale (parodontită) sau parodontite.

Mentol și alte uleiuri esențiale


Uleiurile esențiale ale unor plante au și un efect antiseptic semnificativ. Mentolul, care face parte din uleiul de mentă, este foarte des folosit în produsele de igienă orală. Irită local receptorii de frig și provoacă o senzație plăcută de frig. De asemenea, se folosesc uleiuri esențiale de cuișoare, mamă, cimbru, smirnă, camfor, mirt, eucalipt, fenicul și scorțișoară. Uleiul de oregano, care face parte din produsul Ulei de oregano, este, de asemenea, potrivit pentru clătirea gâtului și a gurii. In acest scop folosim 2-3 picaturi, pe care le diluam cu apa sau lapte, in care produsul se dizolva mai bine.

Ce suplimente alimentare pot fi folosite pentru a avea grijă de dinți și gingii sănătoase.


Pentru sănătatea dinților noștri, este important în primul rând modul în care mâncăm, dacă avem o cantitate suficientă de minerale, oligoelemente și vitamine care sunt necesare pentru dinți. Acestea sunt în principal calciu, magneziu și vitamina D. Toate aceste substanțe esențiale se găsesc în produsul Strong Bones și în preparatul D-Drops. Ar trebui să devină cu siguranță suplimentele noastre alimentare zilnice, precum și pastile cu coenzima Q10, care sunt benefice pentru gingii, și clorofilă lichidă, care ajută la respirația urât mirositoare.


Momentan nu există recenzii la acest produs.
0
0
0
0
0
Înapoi la cuprins