Selenium Calivita Pro Selenium - ce conține și ce proprietăți are.

Du-te la conținut

Selenium Calivita Pro Selenium - ce conține și ce proprietăți are.

Magazine Calivita International
Publicat de Partener Calivita în Minerale · 19 Iunie 2023
Tags: CalivitaProSelenium
Seleniul este esențial pentru buna funcționare a organismului nostru, dar deficiența de seleniu este o mare problemă care afectează în special regiunea noastră. Pe de o parte, alimentele noastre de bază conțin și mai puțin din acest oligoelement datorită conținutului scăzut de seleniu din sol, iar pe de altă parte, nu consumăm suficiente surse bogate în seleniu (pește, crustacee, inimă, ficat). În unele țări, aportul de seleniu s-ar putea fi redus la jumătate în ultimii 20-30 de ani, chiar dacă acest oligoelement poate juca un rol în prevenirea multor boli.

De ce seleniul este esențial pentru buna funcționare a tiroidei


Seleniul este esențial pentru funcționarea hormonilor tiroidieni și pentru metabolismul acestora, iar conform mai multor studii, poate ajuta chiar și în tratamentul bolilor tiroidiene. În tiroidita autoimună, poate reduce inflamația, poate îmbunătăți calitatea vieții și chiar poate ajuta la tratarea sau prevenirea hipotiroidismului care apare în timpul sau după sarcină.

Care este importanța seleniului în sarcină?


Nivelurile scăzute de seleniu îți pot înrăutăți și șansele de a rămâne însărcinată, potrivit unui studiu italian care a constatat că sperma de la bărbați cu niveluri scăzute de seleniu au o motilitate și o viabilitate mai slabă, iar la femei, s-a găsit o corelație între nivelul scăzut de seleniu și riscul de avort spontan. . Potrivit cercetărilor efectuate în Anglia, deficiența de seleniu poate crește de patru ori riscul de intoxicație în timpul sarcinii.

Seleniul și incidența cancerului


Experiența anterioară a arătat că aportul de seleniu mai mic decât cel optim crește incidența cancerelor hepatice, vezicii biliare și ale tractului biliar și, conform cercetărilor recente, suplimentarea cu seleniu poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra modificărilor cancerului de col uterin în stadiu incipient.

Femeile cu anomalii ale țesutului cervical au fost incluse în acest studiu. Ei au primit un placebo sau 200 µg de seleniu zilnic timp de 6 luni. După 6 luni în grupul cu seleniu, 88% au prezentat o îmbunătățire, comparativ cu doar 56% în grupul placebo. În plus, au fost observate și alte modificări pozitive în grupul care a luat seleniu: o scădere a zahărului din sânge și a nivelului de insulină a jeun, o creștere a sensibilității la insulină și o creștere a colesterolului HDL (adică bun).

Seleniul și inima


Proteinele care conțin seleniu joacă un rol antioxidant cheie nu numai în glanda tiroidă, ci și în inimă. Potrivit unei analize care rezumă rezultatele a 25 de studii, nivelurile de seleniu și riscul de boală coronariană sunt legate: cu niveluri ridicate de seleniu, riscul de probleme cardiace este mai mic.

Seleniu organic absorbabil - Calivita Pro Selenium


De dragul sănătății noastre, merită să suplimentăm seleniu dacă dieta noastră nu este suficientă! Ce seleniu să alegi pentru a fi sigur că este bine absorbit? Oferta Calivita include suplimentul alimentar Pro Selenium, care contine seleniu organic bine absorbit. Pro Selenium conține 50µg de seleniu și drojdie de bere. Ceea ce distinge acest produs este certificatul de calitate cGMP. Biodisponibilitatea ridicată a seleniului din produsul Pro Selenium se datorează prezenței selenitului de sodiu și L-selenometioninei.

Calivita Pro Selenium


Momentan nu există recenzii la acest produs.
0
0
0
0
0
Înapoi la cuprins